Sorbinsyra - Konserveringsmedel, lukt- och smaklös
Sorbinsyra är en fast komponent i förpackat bröd, delikatessallader, salladsdressing samt ketchup, majonnäs och senap. Dessutom används det för att förlänga hållbarheten på fisk- och fågelprodukter, inlagda grönsaker, mejeriprodukter, kakor och tårtor. Det används främst eftersom det inte förändrar smaken på den färdiga produkten. Sorbinsyra hämmar framgångsrikt spridningen av bakterier, mögel- och jästsvampar. Den dödar inte mikroberna, utan förlänger bara hållbarheten på produkterna. Den är helt smak- och luktneutral. Sorbinsyra upptäcktes först i naturen, på frukterna av rönnträdet. Därmed var fågelbären Sorbus aucuparia också namngivaren av antioxidanter.
Produktegenskaper: Glutenfri, Laktosfri, Vegansk
Livsmedelsmärkning: E 200
Tillverkning: Sorbin är produkten av en flerstegs syntes.